Why “Victimhood Culture” DEMANDS Understanding!

๐Ÿ˜จ ๐–๐‡๐€๐“ ๐ˆ๐’ โ€œ๐•๐ˆ๐‚๐“๐ˆ๐Œ๐‡๐Ž๐Ž๐ƒ ๐‚๐”๐‹๐“๐”๐‘๐„โ€? ๐Ÿ˜จ

Originally coined by sociologists Bradley Campbell and Jason Manning in an academic journal, they were seeking to understand a new and emerging moral culture that was becoming prevalent in our society. ๐Ÿ™Œ

But please hear me out! ๐Ÿ™

If you feel inclined to quickly dismiss this term as some right-wing rhetoric, I urge you to hear me out. As a fellow Liberal, allow me to explain and provide greater context. โค๏ธ

The authors clearly state: “๐—ข๐˜‚๐—ฟ ๐˜๐—ฒ๐—ฟ๐—บ๐—ถ๐—ป๐—ผ๐—น๐—ผ๐—ด๐˜† ๐—ถ๐˜€ ๐—ถ๐—ป๐˜๐—ฒ๐—ป๐—ฑ๐—ฒ๐—ฑ ๐˜๐—ผ ๐—ต๐—ฒ๐—น๐—ฝ ๐˜‚๐˜€ ๐—ฑ๐—ฒ๐˜€๐—ฐ๐—ฟ๐—ถ๐—ฏ๐—ฒ ๐˜„๐—ต๐—ฎ๐˜ ๐—ถ๐˜€ ๐—ด๐—ผ๐—ถ๐—ป๐—ด ๐—ผ๐—ป, ๐—ป๐—ผ๐˜ ๐˜๐—ผ ๐—ฝ๐—ฟ๐—ฎ๐—ถ๐˜€๐—ฒ ๐—ผ๐—ฟ ๐—ฐ๐—ผ๐—ป๐—ฑ๐—ฒ๐—บ๐—ป ๐—ถ๐˜. ๐–๐ž ๐›๐ž๐ฅ๐ข๐ž๐ฏ๐ž ๐•๐ข๐œ๐ญ๐ข๐ฆ๐ก๐จ๐จ๐ ๐‚๐ฎ๐ฅ๐ญ๐ฎ๐ซ๐ž ๐š๐œ๐œ๐จ๐ฆ๐ฉ๐ฅ๐ข๐ฌ๐ก๐ž๐ฌ ๐ญ๐ก๐ข๐ฌ.” ๐Ÿ™Œ

Is it fair to say every Culture brings with it a set of pros and cons, benefits and disadvantages? Is it fair to say some of the things these cultures bring may be more helpful, more unhelpful than others? ๐Ÿ‘

So, in order for us to better understand what Campbell and Manning mean by “Victimhood Culture”, they say we must first look at 2 previous types of moral cultures: Honor and Dignity Culture.

By placing each of these cultures alongside each other, it can help us better understand their distinct differences. โ†”๏ธ

.

๐ˆ๐ง ๐š๐ง ๐‡๐จ๐ง๐จ๐ซ ๐‚๐ฎ๐ฅ๐ญ๐ฎ๐ซ๐ž ๐Ÿ’ช:

๐Ÿ“Œ Reputation and Bravery are key factors of oneโ€™s moral status.

๐Ÿ›ก๏ธ Small conflicts are responded to aggressively.

๐Ÿšจ Little to no appeals to authority, third-parties, and public opinion for justice.

๐Ÿ™Œ Examples of Honor Culture: the Old West, the mafia.

๐Ÿ—ฃ๏ธ Phrases youโ€™d hear:

“๐˜ ๐˜ค๐˜ฉ๐˜ข๐˜ญ๐˜ญ๐˜ฆ๐˜ฏ๐˜จ๐˜ฆ ๐˜บ๐˜ฐ๐˜ถ ๐˜ต๐˜ฐ ๐˜ข ๐˜ฅ๐˜ถ๐˜ฆ๐˜ญ!”

“๐˜•๐˜ฐ ๐˜ฐ๐˜ฏ๐˜ฆ ๐˜ฅ๐˜ช๐˜ด๐˜ณ๐˜ฆ๐˜ด๐˜ฑ๐˜ฆ๐˜ค๐˜ต๐˜ด ๐˜ฎ๐˜บ ๐˜ง๐˜ข๐˜ฎ๐˜ช๐˜ญ๐˜บ’๐˜ด ๐˜ฏ๐˜ข๐˜ฎ๐˜ฆ ๐˜ข๐˜ฏ๐˜ฅ ๐˜จ๐˜ฆ๐˜ต๐˜ด ๐˜ข๐˜ธ๐˜ข๐˜บ ๐˜ธ๐˜ช๐˜ต๐˜ฉ ๐˜ช๐˜ต.”

โ€œ๐˜•๐˜ฆ๐˜ท๐˜ฆ๐˜ณ ๐˜ฎ๐˜ช๐˜ด๐˜ด ๐˜ข ๐˜จ๐˜ฐ๐˜ฐ๐˜ฅ ๐˜ค๐˜ฉ๐˜ข๐˜ฏ๐˜ค๐˜ฆ ๐˜ต๐˜ฐ ๐˜ด๐˜ฉ๐˜ถ๐˜ต ๐˜ถ๐˜ฑ.โ€

.

๐ˆ๐ง ๐š ๐ƒ๐ข๐ ๐ง๐ข๐ญ๐ฒ ๐‚๐ฎ๐ฅ๐ญ๐ฎ๐ซ๐ž ๐Ÿ‘ค:

๐Ÿ“Œ Self-restraint and Civility are key factors of oneโ€™s moral status.

๐Ÿ›ก๏ธ Small conflicts are responded to with non-violence and compromise.

๐Ÿšจ May sometimes appeal to authority, third-parties, or public opinion for justice.

๐Ÿ™Œ Examples of Dignity Culture: Formal debate, Court of Law, Due Process

๐Ÿ—ฃ๏ธ Phrases youโ€™d hear:

“๐˜š๐˜ต๐˜ช๐˜ค๐˜ฌ๐˜ด ๐˜ข๐˜ฏ๐˜ฅ ๐˜ด๐˜ต๐˜ฐ๐˜ฏ๐˜ฆ๐˜ด ๐˜ฎ๐˜ข๐˜บ ๐˜ฃ๐˜ณ๐˜ฆ๐˜ข๐˜ฌ ๐˜ฎ๐˜บ ๐˜ฃ๐˜ฐ๐˜ฏ๐˜ฆ๐˜ด, ๐˜ฃ๐˜ถ๐˜ต ๐˜ธ๐˜ฐ๐˜ณ๐˜ฅ๐˜ด ๐˜ธ๐˜ช๐˜ญ๐˜ญ ๐˜ฏ๐˜ฆ๐˜ท๐˜ฆ๐˜ณ ๐˜ฉ๐˜ถ๐˜ณ๐˜ต ๐˜ฎ๐˜ฆ.”

โ€œ๐˜ ๐˜ธ๐˜ช๐˜ญ๐˜ญ ๐˜ฏ๐˜ฐ๐˜ต ๐˜ด๐˜ต๐˜ฐ๐˜ฐ๐˜ฑ ๐˜ต๐˜ฐ ๐˜บ๐˜ฐ๐˜ถ๐˜ณ ๐˜ญ๐˜ฆ๐˜ท๐˜ฆ๐˜ญ.โ€

โ€œ๐˜“๐˜ฆ๐˜ต ๐˜ฃ๐˜ฐ๐˜ต๐˜ฉ ๐˜ด๐˜ช๐˜ฅ๐˜ฆ๐˜ด ๐˜ฆ๐˜น๐˜ฑ๐˜ญ๐˜ฐ๐˜ณ๐˜ฆ ๐˜ธ๐˜ฉ๐˜ข๐˜ต ๐˜ฑ๐˜ณ๐˜ฐ๐˜ฃ๐˜ญ๐˜ฆ๐˜ฎ๐˜ด ๐˜ถ๐˜ฏ๐˜ช๐˜ต๐˜ฆ ๐˜ถ๐˜ด ๐˜ช๐˜ฏ๐˜ด๐˜ต๐˜ฆ๐˜ข๐˜ฅ ๐˜ฐ๐˜ง ๐˜ฃ๐˜ฆ๐˜ญ๐˜ข๐˜ฃ๐˜ฐ๐˜ณ๐˜ช๐˜ฏ๐˜จ ๐˜ต๐˜ฉ๐˜ฐ๐˜ด๐˜ฆ ๐˜ฑ๐˜ณ๐˜ฐ๐˜ฃ๐˜ญ๐˜ฆ๐˜ฎ๐˜ด ๐˜ธ๐˜ฉ๐˜ช๐˜ค๐˜ฉ ๐˜ฅ๐˜ช๐˜ท๐˜ช๐˜ฅ๐˜ฆ ๐˜ถ๐˜ด.โ€

.

๐ˆ๐ง ๐š ๐•๐ข๐œ๐ญ๐ข๐ฆ๐ก๐จ๐จ๐ ๐‚๐ฎ๐ฅ๐ญ๐ฎ๐ซ๐ž ๐Ÿ˜จ:

๐Ÿ“Œ Suffering and Victimization are key factors of oneโ€™s moral status.

๐Ÿ›ก๏ธ Small conflicts are responded to aggressively (like Honor culture).

๐Ÿšจ Mostly appeals to authority, third-parties, and public opinion for justice.

๐Ÿ™Œ Examples of Victimhood Culture: Callout/Cancel Culture, Microaggressions, Trigger Warnings, Safe Spaces

๐Ÿ—ฃ๏ธ Phrases youโ€™d hear:

“๐˜š๐˜ช๐˜ญ๐˜ฆ๐˜ฏ๐˜ค๐˜ฆ ๐˜ช๐˜ด ๐˜ท๐˜ช๐˜ฐ๐˜ญ๐˜ฆ๐˜ฏ๐˜ค๐˜ฆ.โ€

“๐˜’๐˜ฎ ๐˜ฏ๐˜ฐ๐˜ต ๐˜ณ๐˜ฆ๐˜ด๐˜ฑ๐˜ฐ๐˜ฏ๐˜ด๐˜ช๐˜ฃ๐˜ญ๐˜ฆ ๐˜ง๐˜ฐ๐˜ณ ๐˜ฉ๐˜ฐ๐˜ธ ๐˜ ๐˜ง๐˜ฆ๐˜ฆ๐˜ญ.”

“๐˜›๐˜ฉ๐˜ฆ๐˜บ’๐˜ณ๐˜ฆ ๐˜ต๐˜ข๐˜ฌ๐˜ช๐˜ฏ๐˜จ ๐˜ฐ๐˜ถ๐˜ณ ๐˜ณ๐˜ช๐˜จ๐˜ฉ๐˜ต๐˜ด; ๐˜ต๐˜ฉ๐˜ช๐˜ด ๐˜ช๐˜ด ๐˜ต๐˜บ๐˜ณ๐˜ข๐˜ฏ๐˜ฏ๐˜บ!”

With these Cultures presented, Campbell and Manning want to emphasize one very important point about Victimhood Culture โฌ‡๏ธ:

“๐“๐จ ๐ฌ๐š๐ฒ ๐ญ๐ก๐š๐ญ ๐›๐ž๐ข๐ง๐  ๐ซ๐ž๐œ๐จ๐ ๐ง๐ข๐ณ๐ž๐ ๐š๐ฌ ๐š ๐ฏ๐ข๐œ๐ญ๐ข๐ฆ ๐ซ๐š๐ข๐ฌ๐ž๐ฌ ๐จ๐ง๐žโ€™๐ฌ ๐ฆ๐จ๐ซ๐š๐ฅ ๐ฌ๐ญ๐š๐ญ๐ฎ๐ฌ ๐๐จ๐ž๐ฌ ๐ง๐จ๐ญ ๐ข๐ฆ๐ฉ๐ฅ๐ฒ ๐ญ๐ก๐š๐ญ ๐š๐ง๐ฒ ๐ฉ๐š๐ซ๐ญ๐ข๐œ๐ฎ๐ฅ๐š๐ซ ๐ฏ๐ข๐œ๐ญ๐ข๐ฆ ๐ข๐ฌ ๐œ๐ฒ๐ง๐ข๐œ๐š๐ฅ๐ฅ๐ฒ ๐ญ๐š๐ค๐ข๐ง๐  ๐š๐๐ฏ๐š๐ง๐ญ๐š๐ ๐ž ๐จ๐Ÿ ๐ญ๐ก๐ข๐ฌ ๐Ÿ๐š๐œ๐ญ. ๐Ÿ’ฏ

๐ˆ๐ญ ๐๐จ๐ž๐ฌ ๐ง๐จ๐ญ ๐ข๐ฆ๐ฉ๐ฅ๐ฒ ๐ญ๐ก๐š๐ญ ๐š๐ง๐ฒ ๐ฉ๐š๐ซ๐ญ๐ข๐œ๐ฎ๐ฅ๐š๐ซ ๐ฏ๐ข๐œ๐ญ๐ข๐ฆ ๐ฌ๐จ๐ฎ๐ ๐ก๐ญ ๐จ๐ฎ๐ญ ๐จ๐ซ ๐ž๐ง๐ฃ๐จ๐ฒ๐ฌ ๐ฐ๐ก๐š๐ญ๐ž๐ฏ๐ž๐ซ ๐ฌ๐ญ๐š๐ญ๐ฎ๐ฌ ๐ฏ๐ข๐œ๐ญ๐ข๐ฆ๐ก๐จ๐จ๐ ๐œ๐จ๐ง๐ฏ๐ž๐ฒ๐ฌ. ๐Ÿ’ฏ

๐ˆ๐ญ ๐๐จ๐ž๐ฌ ๐ง๐จ๐ญ ๐ข๐ฆ๐ฉ๐ฅ๐ฒ ๐ญ๐ก๐š๐ญ ๐ญ๐ก๐ข๐ฌ ๐ฌ๐ญ๐š๐ญ๐ฎ๐ฌ ๐จ๐ฎ๐ญ๐ฐ๐ž๐ข๐ ๐ก๐ฌ ๐จ๐ญ๐ก๐ž๐ซ ๐๐ข๐ฌ๐š๐๐ฏ๐š๐ง๐ญ๐š๐ ๐ž๐ฌ ๐ญ๐ก๐ž๐ฒ ๐ฆ๐ข๐ ๐ก๐ญ ๐ก๐š๐ฏ๐ž. ๐Ÿ’ฏ

๐€๐ง๐ ๐ข๐ญ ๐๐จ๐ž๐ฌ ๐ง๐จ๐ญ ๐ข๐ฆ๐ฉ๐ฅ๐ฒ ๐ญ๐ก๐š๐ญ ๐š๐ง๐ฒ๐จ๐ง๐žโ€™๐ฌ ๐ ๐ซ๐ข๐ž๐ฏ๐š๐ง๐œ๐ž๐ฌ ๐š๐ซ๐ž ๐ข๐ฅ๐ฅ๐ž๐ ๐ข๐ญ๐ข๐ฆ๐š๐ญ๐ž ๐จ๐ซ ๐ญ๐ก๐š๐ญ ๐ญ๐ก๐จ๐ฌ๐ž ๐ฐ๐ก๐จ ๐ฉ๐จ๐ข๐ง๐ญ ๐จ๐ฎ๐ญ ๐ญ๐ก๐ž๐ข๐ซ ๐ฆ๐š๐ซ๐ ๐ข๐ง๐š๐ฅ๐ข๐ญ๐ฒ ๐š๐ซ๐ž ๐›๐ž๐ข๐ง๐  ๐๐ข๐ฌ๐ก๐จ๐ง๐ž๐ฌ๐ญ. ๐Œ๐š๐ง๐ฒ ๐ฐ๐ก๐จ ๐š๐๐ฏ๐ž๐ซ๐ญ๐ข๐ฌ๐ž ๐ญ๐ก๐ž๐ข๐ซ ๐๐ข๐ฌ๐š๐๐ฏ๐š๐ง๐ญ๐š๐ ๐ž ๐จ๐ซ ๐ง๐ž๐ž๐๐ข๐ง๐ž๐ฌ๐ฌ ๐š๐ซ๐ž ๐Ÿ๐š๐œ๐ญ๐ฎ๐š๐ฅ๐ฅ๐ฒ ๐œ๐จ๐ซ๐ซ๐ž๐œ๐ญ ๐š๐›๐จ๐ฎ๐ญ ๐ญ๐ก๐ž๐ข๐ซ ๐ฌ๐ข๐ญ๐ฎ๐š๐ญ๐ข๐จ๐ง. ๐Ÿ’ฏ

๐๐ฎ๐ญ ๐ข๐ญ ๐ข๐ฌ ๐ฌ๐ญ๐ข๐ฅ๐ฅ ๐จ๐Ÿ ๐ฌ๐จ๐œ๐ข๐จ๐ฅ๐จ๐ ๐ข๐œ๐š๐ฅ ๐ข๐ง๐ญ๐ž๐ซ๐ž๐ฌ๐ญ ๐ญ๐ก๐š๐ญ ๐ญ๐ก๐ž๐ฒ ๐ฐ๐จ๐ฎ๐ฅ๐ ๐š๐๐ฏ๐ž๐ซ๐ญ๐ข๐ฌ๐ž ๐ข๐ญ ๐ข๐ง ๐ญ๐ก๐ข๐ฌ ๐Ÿ๐š๐ฌ๐ก๐ข๐จ๐ง, ๐ฐ๐ก๐ž๐ง ๐ข๐ง ๐จ๐ญ๐ก๐ž๐ซ ๐ฌ๐ž๐ญ๐ญ๐ข๐ง๐ ๐ฌ ๐ญ๐ก๐ž๐ฒ ๐ฆ๐ข๐ ๐ก๐ญ ๐ก๐ข๐๐ž ๐ฌ๐ฎ๐œ๐ก ๐ญ๐ก๐ข๐ง๐ ๐ฌ ๐จ๐ซ ๐š๐ญ ๐ฅ๐ž๐š๐ฌ๐ญ ๐ง๐จ๐ญ ๐ž๐ฆ๐ฉ๐ก๐š๐ฌ๐ข๐ณ๐ž ๐ญ๐ก๐ž๐ฆ. ๐Ÿ”Ž

๐„๐ฏ๐ž๐ง ๐ข๐Ÿ ๐ฐ๐ž ๐œ๐š๐ฅ๐ฅ๐ž๐ ๐•๐ข๐œ๐ญ๐ข๐ฆ๐ก๐จ๐จ๐ ๐‚๐ฎ๐ฅ๐ญ๐ฎ๐ซ๐ž ๐ฌ๐จ๐ฆ๐ž๐ญ๐ก๐ข๐ง๐  ๐ž๐ฅ๐ฌ๐ž, ๐จ๐ฎ๐ซ ๐ญ๐ž๐ซ๐ฆ๐ข๐ง๐จ๐ฅ๐จ๐ ๐ฒ ๐ฐ๐จ๐ฎ๐ฅ๐ ๐ฌ๐ญ๐ข๐ฅ๐ฅ ๐š๐ญ๐ญ๐ซ๐š๐œ๐ญ ๐œ๐ซ๐ข๐ญ๐ข๐œ๐ข๐ฌ๐ฆ, ๐ฐ๐ž ๐›๐ž๐ฅ๐ข๐ž๐ฏ๐ž, ๐ฌ๐ข๐ง๐œ๐ž ๐ญ๐ก๐ž ๐š๐๐ก๐ž๐ซ๐ž๐ง๐ญ๐ฌ ๐จ๐Ÿ ๐•๐ข๐œ๐ญ๐ข๐ฆ๐ก๐จ๐จ๐ ๐‚๐ฎ๐ฅ๐ญ๐ฎ๐ซ๐ž ๐š๐ซ๐ž ๐ž๐ฌ๐ฉ๐ž๐œ๐ข๐š๐ฅ๐ฅ๐ฒ ๐ฅ๐ข๐ค๐ž๐ฅ๐ฒ ๐ญ๐จ ๐ญ๐š๐ค๐ž ๐จ๐Ÿ๐Ÿ๐ž๐ง๐ฌ๐ž ๐š๐ญ ๐๐ž๐ฌ๐œ๐ซ๐ข๐ฉ๐ญ๐ข๐จ๐ง๐ฌ ๐จ๐Ÿ ๐ญ๐ก๐ž๐ข๐ซ ๐ฆ๐จ๐ซ๐š๐ฅ ๐š๐œ๐ญ๐ข๐ฏ๐ข๐ญ๐ฒ.” ๐Ÿคทโ€โ™‚๏ธ

As Campbell and Manning go on to explain, thereโ€™s an ongoing culture clash happening right now between Dignity and Victimhood Cultures. โš”๏ธ

It is the same reason why individuals who strongly identify with a Dignity Culture are finding it very difficult to understand Victimhood Culture, and vice versa.

๐“๐ก๐ž๐ข๐ซ ๐ฆ๐จ๐ซ๐š๐ฅ ๐œ๐ฎ๐ฅ๐ญ๐ฎ๐ซ๐ž๐ฌ ๐š๐ซ๐ž ๐ฏ๐ž๐ซ๐ฒ ๐ฆ๐ฎ๐œ๐ก ๐จ๐ฉ๐ฉ๐จ๐ฌ๐ข๐ญ๐ž ๐ข๐ง ๐ก๐จ๐ฐ ๐ญ๐ก๐ž๐ฒ ๐ข๐ง๐ญ๐ž๐ซ๐ฉ๐ซ๐ž๐ญ ๐ญ๐ก๐ž ๐š๐œ๐ญ๐ข๐จ๐ง๐ฌ ๐จ๐Ÿ ๐จ๐ญ๐ก๐ž๐ซ๐ฌ ๐š๐ง๐ ๐ก๐จ๐ฐ ๐ญ๐ก๐ž๐ฒ ๐ก๐š๐ง๐๐ฅ๐ž ๐œ๐จ๐ง๐Ÿ๐ฅ๐ข๐œ๐ญ๐ฌ. โ†”๏ธ

๐˜–๐˜ฏ๐˜ฆ ๐˜ฑ๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ด๐˜ฐ๐˜ฏโ€™๐˜ด โ€œ๐˜ฎ๐˜ช๐˜ค๐˜ณ๐˜ฐ๐˜ข๐˜จ๐˜จ๐˜ณ๐˜ฆ๐˜ด๐˜ด๐˜ช๐˜ฐ๐˜ฏโ€ ๐˜ช๐˜ฏ ๐˜๐˜ช๐˜ค๐˜ต๐˜ช๐˜ฎ๐˜ฉ๐˜ฐ๐˜ฐ๐˜ฅ ๐˜Š๐˜ถ๐˜ญ๐˜ต๐˜ถ๐˜ณ๐˜ฆ ๐˜ช๐˜ด ๐˜ข๐˜ฏ๐˜ฐ๐˜ต๐˜ฉ๐˜ฆ๐˜ณ ๐˜ฑ๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ด๐˜ฐ๐˜ฏโ€™๐˜ด โ€œ๐˜ต๐˜ฉ๐˜ข๐˜ต’๐˜ด ๐˜ต๐˜ฉ๐˜ฆ๐˜ช๐˜ณ ๐˜ฑ๐˜ณ๐˜ฐ๐˜ฃ๐˜ญ๐˜ฆ๐˜ฎ, ๐˜ฏ๐˜ฐ๐˜ต ๐˜ฎ๐˜ช๐˜ฏ๐˜ฆโ€ ๐˜ช๐˜ฏ ๐˜‹๐˜ช๐˜จ๐˜ฏ๐˜ช๐˜ต๐˜บ ๐˜Š๐˜ถ๐˜ญ๐˜ต๐˜ถ๐˜ณ๐˜ฆ. โ†”๏ธ

๐˜–๐˜ฏ๐˜ฆ ๐˜ฑ๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ด๐˜ฐ๐˜ฏโ€™๐˜ด โ€œ๐˜ฃ๐˜ฆ๐˜ช๐˜ฏ๐˜จ ๐˜ต๐˜ณ๐˜ช๐˜จ๐˜จ๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ฆ๐˜ฅโ€ ๐˜ช๐˜ฏ ๐˜๐˜ช๐˜ค๐˜ต๐˜ช๐˜ฎ๐˜ฉ๐˜ฐ๐˜ฐ๐˜ฅ ๐˜Š๐˜ถ๐˜ญ๐˜ต๐˜ถ๐˜ณ๐˜ฆ ๐˜ช๐˜ด ๐˜ข๐˜ฏ๐˜ฐ๐˜ต๐˜ฉ๐˜ฆ๐˜ณ ๐˜ฑ๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ด๐˜ฐ๐˜ฏโ€™๐˜ด โ€œ๐˜’๐˜ญ๐˜ญ ๐˜จ๐˜ฆ๐˜ต ๐˜ฐ๐˜ท๐˜ฆ๐˜ณ ๐˜ช๐˜ตโ€ ๐˜ช๐˜ฏ ๐˜‹๐˜ช๐˜จ๐˜ฏ๐˜ช๐˜ต๐˜บ ๐˜Š๐˜ถ๐˜ญ๐˜ต๐˜ถ๐˜ณ๐˜ฆ. โ†”๏ธ

๐˜–๐˜ฏ๐˜ฆ ๐˜ฑ๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ด๐˜ฐ๐˜ฏโ€™๐˜ด โ€œ๐˜ง๐˜ฆ๐˜ฆ๐˜ญ๐˜ช๐˜ฏ๐˜จ ๐˜ฐ๐˜ฑ๐˜ฑ๐˜ณ๐˜ฆ๐˜ด๐˜ด๐˜ฆ๐˜ฅโ€ ๐˜ช๐˜ฏ ๐˜๐˜ช๐˜ค๐˜ต๐˜ช๐˜ฎ๐˜ฉ๐˜ฐ๐˜ฐ๐˜ฅ ๐˜Š๐˜ถ๐˜ญ๐˜ต๐˜ถ๐˜ณ๐˜ฆ ๐˜ช๐˜ด ๐˜ข๐˜ฏ๐˜ฐ๐˜ต๐˜ฉ๐˜ฆ๐˜ณ ๐˜ฑ๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ด๐˜ฐ๐˜ฏโ€™๐˜ด โ€œ๐˜โ€™๐˜ฎ ๐˜จ๐˜ณ๐˜ฆ๐˜ข๐˜ต๐˜ฆ๐˜ณ ๐˜ต๐˜ฉ๐˜ข๐˜ฏ ๐˜ฎ๐˜บ ๐˜ค๐˜ช๐˜ณ๐˜ค๐˜ถ๐˜ฎ๐˜ด๐˜ต๐˜ข๐˜ฏ๐˜ค๐˜ฆ๐˜ดโ€ ๐˜ช๐˜ฏ ๐˜‹๐˜ช๐˜จ๐˜ฏ๐˜ช๐˜ต๐˜บ ๐˜Š๐˜ถ๐˜ญ๐˜ต๐˜ถ๐˜ณ๐˜ฆ. โ†”๏ธ

๐˜–๐˜ฏ๐˜ฆ ๐˜ฑ๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ด๐˜ฐ๐˜ฏ’๐˜ด “๐˜ท๐˜ช๐˜ค๐˜ต๐˜ช๐˜ฎ ๐˜ฃ๐˜ญ๐˜ข๐˜ฎ๐˜ช๐˜ฏ๐˜จ” ๐˜ช๐˜ฏ ๐˜๐˜ช๐˜ค๐˜ต๐˜ช๐˜ฎ๐˜ฉ๐˜ฐ๐˜ฐ๐˜ฅ ๐˜Š๐˜ถ๐˜ญ๐˜ต๐˜ถ๐˜ณ๐˜ฆ ๐˜ช๐˜ด ๐˜ข๐˜ฏ๐˜ฐ๐˜ต๐˜ฉ๐˜ฆ๐˜ณ ๐˜ฑ๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ด๐˜ฐ๐˜ฏ’๐˜ด “๐˜ฑ๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ด๐˜ฐ๐˜ฏ๐˜ข๐˜ญ ๐˜ณ๐˜ฆ๐˜ด๐˜ฑ๐˜ฐ๐˜ฏ๐˜ด๐˜ช๐˜ฃ๐˜ช๐˜ญ๐˜ช๐˜ต๐˜บ” ๐˜ช๐˜ฏ ๐˜‹๐˜ช๐˜จ๐˜ฏ๐˜ช๐˜ต๐˜บ ๐˜Š๐˜ถ๐˜ญ๐˜ต๐˜ถ๐˜ณ๐˜ฆ. โ†”๏ธ

Now of course, these are big generalizations, so Iโ€™d love to hear everyoneโ€™s thoughts on these ideas! ๐Ÿ˜ƒ

If you’re interested in learning more, I recommend checking out the full-length book! Note: It is an academic read, so it can be dry at times to read, with more sources than full-length pages! ๐Ÿ˜…

If anything, I hope in sharing these ideas it can spark a discussion and provide additional food for thought to helping us better understand what’s going on right now. โค๏ธ

.

SOURCES:

๐Ÿ“ฐ Microaggression and Moral Cultures (Academic Journal): https://bit.ly/2Yn8WoN

๐Ÿ“„ Microaggressions and the Rise of Victimhood Culture (Atlantic Article): https://bit.ly/2zLXt8F

๐Ÿ“– The Rise of Victimhood Culture (Full-Length Book): https://amzn.to/3eixJzA

——-

FOLLOW ME ON SOCIAL MEDIA

LinkedIn:ย https://bit.ly/2RER81M

Facebook:ย https://bit.ly/2DSebCh

Instagram:ย https://bit.ly/2t2Kd8A

Twitter:ย https://bit.ly/3983M4L

Holonis:ย https://bit.ly/2t8Rwvi

Leave a Reply